Bastutunna

I ett alltmer stressat samhälle behöver alla en stund av lugn och ro. Vad kan vara bättre än att få luta sig tillbaka i en varm bastu, pusta ut och känna hur musklerna slappnar av. Bastu är livsglädje och kvalitetstid, unna dig den härliga känslan av avslappning som ett bastubad ger dig.

TIPS: Nu kan du få din bastutunna som en skogskoja.

Modeller och tillval

Här hittar ni alla våra modeller av bastutunnor och tillhörande tillval.

Modeller

Tillval

Om Bastutunnan

Varför rund bastu?

En rund bastu är speciell och har en unik luftgenomströmning, detta tack vara sin runda form. Luften cirkulerar och värmen blir jämn och mycket behaglig.

Värmen i en rund bastu är helt överlägsen och kan inte jämföras med värmen i en fyrkantig bastu där luften skiktas dvs det är varmt under tak och svalt på golvnivå.

Prislista

Alla priser inkl. moms

Bastutunna med 1 rum

 • Bastutunna 240 cm 55 000 kr

  Bastu: 200 cm

 • Bastutunna 270 cm 55 000 kr

  Bastu: 230 cm

I priset ingår: vedeldad kamin Harvia M3  (utan vattenbehållare)

panorama fönster, fönster fram, LED belysning, färg på bastun enligt standard sortiment, shingeltak, ryggstöd i bastudel

Pristillägg för kamin Harvia 20 ES med 22 l vattenbehållare och ångfunktion 4800 kr

Bastutunna med 1 rum och altan

 • Bastutunna 270 cm 55 000 kr

  Bastu: 200 cm, altan 50 cm

 • Bastutunna 300 cm 57 000 kr

  bastu: 200 cm, altan: 80 cm

 • Bastutunna 330 cm 59 000 kr

  Bastu: 210 cm, altan 100 cm

I priset ingår: vedeldad kamin Harvia M3  (utan vattenbehållare)

panorama fönster, fönster fram, LED belysning, färg på bastun enligt standard sortiment, shingeltak, ryggstöd i bastudel

Pristillägg för kamin  Harvia 20 ES med 22 l vattenbehållare och ångfunktion 4800 kr

Bastu med 2 rum

 • Bastutunna 330 cm 63 000 kr

  Bastu: 190 cm, omklädningsrum: 100 cm

 • Bastutunna 360 cm 65 000 kr

  Bastu: 210 cm, omklädningsrum: 110 cm

 • Bastutunna 390 cm 67 000 kr

  Bastu: 230 cm, omklädningsrum: 120 cm

 • Bastutunna 420 cm 69 000 kr

  Bastu: 230 cm, omklädningsrum: 150 cm

I priset ingår: Vedeldad kamin Harvia M3 (utan vattenbehållare) panorama fönster, fönster fram och i mellanvägg, LED belysning, färg på bastun enligt standard sortiment, shingeltak,  ryggstöd i bastudel och handdukshållare.

Pristillägg för Harvia 20 ES kamin med 22 l vattenbehållare och ångfunktion 4800 kr

Bastu med 2 rum och altan

 • Bastutunna 420cm 73 000kr

  Bastu: 190 cm, omklädningsrum: 100 cm, altan: 110 cm

 • Bastutunna 450cm 75 000 kr

  Bastu: 210 cm, omklädningsrum: 110 cm, altan: 110 cm

 • Bastutunna 480cm 77 000 kr

  Bastu: 230 cm, omklädningsrum: 110 cm, altan: 110 cm

I priset ingår: Vedeldad kamin Harvia M3 (utan vattenbehållare), panorama fönster, fönster fram och i mellanvägg, LED belysning,färg på bastun enligt standard sortiment, shingeltak, ryggstöd i bastudel  och handdukshållare.+

Pristillägg för kamin  Harvia 20ES med 22 l vattenbehållare och ångfunktion 4800 kr

Bastu med 3 rum inkl.dusch

 • Bastutunna 420cm 90 000kr

  Bastu: 190 cm, duschrum: 85 cm, omklädningsrum: 100 cm

 • Bastutunna 450cm 92 000 kr

  Bastu: 210 cm, duschrum: 85 cm, omklädningsrum: 110 cm

 • Bastutunna 480cm 94 000 kr

  Bastu: 230 cm, duschrum: 85 cm, omklädningsrum: 120 cm

I priset ingår: Vedeldad kamin harvia M3 utan vattenbehållare, panorama fönster, fönster fram och i mellanväggar, LED belysning, färg på bastun enligt standard sortiment, shingeltak, ryggstöd i bastudel, handdukshållare och dusch, antingen genomströmningsberedare eller 22l vv-beredare

Pristillägg för kamin harvia 20 ES med 22 l vattenbehållare och ångfunktion 4800 kr

Skillnaden mellan kaminerna:

Harvia 20 ES med vattenbehållare värmer 22 liter vatten. Det varma vattnet tappas ut via en kran som sitter monterad på sidan av kaminen. Vattnet kan med fördel användas till tvagning.

Kaminen med vattenbehållare ger möjlighet att avnjuta ett bastubad med mycket fukt och vattenånga.

Frakt tillkommer.

Instruktioner

Om ni inte är klara med grunden när bastun levereras beställ den då med skidor, Med hjälp av skidorna kan ni ställa den i våg även om marken den står på är något ojämn.

Ni hissar upp den med hjälp av en domkraft och lägger under exempelvis stenplattor där den behöver höjas. Kolla av med ett vattenpass så att det står rakt och börja sen använda bastun!

Ex. ni beställer en bastun för leverans under vintern. Men ni har inte för avsikt att ställa den på rätt plats förrän till sommaren.

Vanliga frågor och svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna gällande vår bastutunna.

Vi tillverkar våra bastutunnor av gran av bästa kvalité , virket vi köper har en limträklassning och är ner-torkat till 12 % från fabrik. Vi är ensamma i vår branch om att använda limträklassat virke. Fördelen är att det håller en väldig hög kvalité och i och med att det är ner-torkat till 12%  så kan inte bastun krympa så mycket.

Limträ använder vi mycket av i våra bastu, karmar, dörrar, konsoler, sargar är alla tillverkade av limträ. Samt fötterna på bastun som består av ursågade limträbalkar.

Ytskikten på tak är alltid takshingel, det finns i olika färger, svart, grått eller rött. Konstruktionen av taket är gjort med ordentliga luftspalter, först reglar vi, sen lägger vi på oljehärdad masonite och efter det takshinglet. Luftspalt och ventilation är jätte viktigt för bastuns överlevnad. Utan luftspalt kommer all fukt stanna kvar i virket och bastun börjar ruttna. i en bastu har man i regel höga temperaturer gärna 70-90 grader och då är det jätte viktigt att virket andas ordentligt.

Nej, Vi levererar bara färdigmonterade bastutunnor. En bastu monterad ifrån fabrik ger bästa kvalitet. bastun levereras helt klar och är redo för användning

Vi rekommenderar en plan och dränerad yta, gärna en sand- eller grusbädd. Viktigt är att all vegetation under bastutunnan är borttagen. För bästa stöd och stabilitet placera två stycken sten/trädgårds plattor under varje fot på bastun.

Bastun är  vedeldad, kaminm plåtar och skorsten ingår.

det finns två olika alternativ till vedkaminer:

Ett vedeldad bastuaggregat Harvia M 3 eller ett vedeldad bastuaggregat inkl. 22 liters vattenbehållare Havia 20 ES, tappkran och ångfunktion.

Det går även att utrusta bastun med el-aggregat.

Uppvärmningstid varierar från 25-50 minuter beroende på utomhustemperaturen. Vintertid tar det längre tid att värma bastun. Värmen i bastun blir genom den runda formen jämn och behaglig eftersom luften cirkulerar runt inne i bastun. Den varma luften stiger upp till taket och pressas sedan ner efter väggarna mot golvet. Genom att varmluft hela tiden tillförs mot taket pressas luften runt.

Insida: Golvet i bastun består av löstagbar trall. Tag gärna ut dessa och rengör dem och även under där vattenutsläppet och luftintaget sitter. Vid rengöring använd såpa. Väggar och lavar rengörs  med såpa. Sommartid är det bra att ha en hink full med vatten ståendes i bastun. Vattnet i hinken ger ett fuktigare klimat i bastun och bastun torkar då mindre.

Utsida: Är bastutunna tjärad rekommenderar vi att den tjäras om var annat till vart tredje år, Är den oljad bör detta bättras på varje år. Är bastun målad med annan färg, målas den om efter färgens anvisningar.

Vi lämnar ett års garanti på alla varor under förutsättning att skötselråden följs.

Vi lämnar även konstruktionsgaranti enligt konsumentköplagen.

Vi levererar dagligen bastus till olika depåer runt om i Sverige, där bastun sedan avhämtas. Har ni inte möjlighet att hämta er bastu löser vi transporter hela vägen hem.

Kontakta oss gärna om ni har fler frågor

E-post: info@bastuprodukter.com
Tel: +46 (0)914-20 200
Fax: +46 (0)914-20 202

Kommentarer från kunder

Hej! Nu är den härliga bastutunnan invigd! Kändes så härligt och lyxigt 😊 Maken helnöjd och jag med. Jag är så nöjd med er fina service och att ni ordnade leverans till hans födelsedag, trots att det var söndag! Tusen tack för allt!
Tack för bra service
bastu på vintersimmet

Galleri

Den här hemsidan använder sig av cookies.